Pe 2 noiembrie curent, printr-o decizie a Judecătoriei Centru, încă 3 persoane acuzate de proxenetism, au fost absolvite de pedeapsă în temeiul Legii cu privire la amnistie.

Potrivit materialelor cauzei, în 2015, 3 persoane, originare din Nisporeni: Palamarciuc Igor, Palamarciuc Serghei și Popa Nadejda, au îndemnat o tânără de 28 de ani să se deplaseze în Italia pentru practicarea prostituției.

Inculpații au organizat deplasarea tinerei în Italia, suportând toate cheltuielile financiare aferente. Aceasta a fost dusă într-un apartament din o. Roma și urma să se prostitueze pe străzile din acest oraș. Tânăra a prestat clienților servicii sexuale contra plată, timp de o săptămână, banii fiind luați de Palamarciuc Serghei, care se afla pe teritoriul Italiei și care a întâlnit-o acolo pe victimă.

La următoarea încercarea de a o transporta pe victimă în Italia, Palamarciuc Igor și Popa Nadejda, au fost stopați la vama Leușeni de către angajații Centrului de combatere a traficului de ființe umane, după ce victima a depus o plângere la instituție.

La ședința de judecată pe acest caz, desfășurată pe 25 octombrie curent, cei trei și-au recunoscut vina, solicitând în același timp, aplicarea prevederilor Legii Amnistiei.

Cererea inculpaților a fost acceptată, ei fiind absolviți de pedeapsa de 4 ani de închisoarea, la care urmau a fi supuși, în temeiul Legii Amnistiei.

J Centru.PNG

 

Amintim că, recent, alte trei persoane, acuzate pentru același tip de infracțiune, au fost scutite de pedeapsă în temeiul Legii menționate. Detalii aici și aici.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii