După ce fostul  şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman a declarat în cadrul unei emisiuni că un om din anturajul oligarhului Vlad Plahotniuc a coordonat „furul miliardului”, opinia publică de la Chișinău a început să ghicească cine este acest misterios „coordonator”.

Fostul consilier prezidențial, actual lider al Mișcării Populare Anti-Mafie, Sergiu Mocanu a declarat ieri seara în cadrul emisiunii sale săptămânale că ar fi vorba despre Sergiu Iaralov. Acum după ce s-a angajat față de europeni și americani să schimbe lucrurile în Moldova, Plahotniuc încearcă să se debaraseze de toți cei care au fost cumva implicați în acel furt al „secolului”.

Mai mult decât atât, Mocanu susține că prin intermediul lui Mihail Gofman și a lui Sergiu Sagaidac, ex-șef al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor de la Banca Socială ar face jocul oligarhului Plahotniuc în tendința acestuia de a se disocia de Serghei Iaralov.

Numele lui Iaralov a fost pronunțat în iarna acestui an și de către fostul prim-ministru tot el ex-candidat la acest post, Ion Sturza.  Atunci Sturza spunea că Serghei Iaralov ar fi un om de încredere a lui Plahotniuc și că ar deține cetățenia Statelor Unite ale Americii, anterior fiind implicat într-un alt scandal legat de falimentarea unei bănci.

Potrivit datelor oficiale, Iaralov deţine acţiuni în valoare de 3,4 milioane de dolari la compania Propos SA şi mai este manager pentru dezvoltare la firma Boston Soft Design Inc. din SUA.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii