O femeie și feciorul acesteia, specializați în traficul de persoane în scop de exploatare în cerşit au fost reținuți de către ofițerii de investigații. 

Femeia 57 de ani, care era și capul grupului infracțional a fost arestată pentru 30 de zile, iar bărbatul de 30 de ani este cercetat în stare de libertate. 

Traficanţii, timp de un an, au recrutat mai multe femei, care ulterior le transportau în Federaţia Rusă, regiunea Lipeţk. Aceștia le promiteau victimelor un loc de muncă în domeniul comerțului și un salariu bine plătit însă femeile ajungeau să cerșească. Ulterior, folosindu-se de poziţia de vulnerabilitate a victimelor, manifestată prin faptul aflării lor pe teritoriul altui stat, în lipsa actelor de identitate şi mijloace necesare de existenţă, sub pretextul restituirii unei datorii a cărei mărime nu a fost stabilită în mod rezonabil, traficanţii le impuneau să cerşească, în comun cu alte potenţiale victime fiind deghizate în călugăriţe, în locurile aglomerate din or. Lipeţk. Mijloacele acumulate în urma cerşitului erau ridicate în întregime de traficanţi.
 
În urma perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine au fost depistate copii de acte de identitate a mai multor persoane (care la fel ar putea fi victime a traficului de fiinţe umane în scop de exploatare în cerşit), suporturi de informaţie şi sume mari de bani.

Până în prezent, ofițerii de investigații au identificat trei victime cu vârsta cuprinsă între 22 și respectiv 45 de ani. În acest caz a fost inițiată o cauză penală.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Trafic de persoane în scop de cerşit” riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii