Mama unui tânăr din s. Zăbriceni, r. Edineț, găsit mort sub roțile unei mașini pe 2 august curent, a declarat într-o conferință de presă că nu poate obține dreptate în acest caz și că vinovatul nu este pedepsit.

Potrivit femeii, pe data de 2 august curent, la ora 3 de noapte, în casa ei  a dat buzna, în stare de ebrietate, cetățeanul Bacanov Artur, care l-a scos pe fiul ei de 26 ani din casă, știind că acesta a primit în acea zi, o sumă mare de bani. În acea noapte, Bacanov l-ar fi dus pe tânăr prin toate barurile din Edineț, iar ora 4:30 dimineața, tânărul a fost găsit mort, sub mașina lui Bacanov.

Femeia susține că băiatul era încă viu, dar Bacanov nu a sunat la poliție și nici la ambulanță, ci a fugit de la locul faptei. Mama tânărului spune că are martori care au văzut cum acesta a fugit de la locul accidentului. Potrivit femeii, Bacanov ar fi fost luat de poliție de acasă, dar ar fi fost plătiți bani, ca toate faptele de care este suspectat, să fie ascunse.

Femeia susține că procesul în acest caz durează deja de 2 luni, dar individul așa și nu a fost pedepsit, iar ea nu poate obține dreptate. Potrivit ei, poliția încearcă să demonstreze că băiatul s-ar fi ucis singur, iar banii i-a pierdut. De cealaltă parte, femeia susține că banii au fost furați de Bacanov. Unul dintre polițiști a umblat prin localitate pentru a găsi martori, care să spună că tânărul a pierdut singur banii.

Oamenii legii spun femeii că ei nu au dovezi în acest caz. Mama tânărului susține însă că ea are și martori care au văzut cum fiul ei a fost scos din casă, martori care au văzut cum Bacanov fuge de la locul accidentului, însă ei până în prezent nu au fost chemați la audieri.

De asemenea, femeia a declarat că, deși poliția trebuia sa ia toate expertizele la locul faptei și la morgă, ea a venit să ia amprentele fiului ei, când acesta deja era în sicriu, iar toată lumea prezentă a fost dată afară.

Ea a declarat că poliția ascunde și datele din certificatul de deces, unde era indicat că tânărul a suportat fracturi la picioare și alte părți ale corpului pentru a putea dovedi că tânărul s-a aflat de fapt la volan și s-a ucis singur. Mama băiatului spune însă că, în acest caz fiul ei ar fi avut vre-un semn la piept,  dar nu a avut.

Potrivit femeii, au trecut deja 2 luni, dar nimic nu s-a decis pentru că se caută martori în folosul lui Bacanov, iar martorii ei nu au fost încă audiați și de asemenea, ea primește scrisorile de chemare la judecată, cu întârziere.

Mai mult ca atât, potrivit ei, Bacanov a mai fost judecat și în Moskova și în Moldova, iar pentru a nu fi tras la răspundere în Moskova și-a schimbat numele din Șirma în Bacanov.

Femeia a declarat că, dacă cazul nu va fi rezolvat ea se va adresa și la CEDO, pentru a obține dreptate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii