Mandatul de arestare și de căutare internațională pe numele primarului de Bălți și liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi rămâne în vigoare. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocaților politicianului privind anularea încheierii primei instanțe.

Ședința de judecată s-a desfășurat cu ușile închise, procurorii și-au motivat cererea de închidere a ședinței prin faptul că sunt vizate mai multe persoane a căror nume ar putea fi făcute publice.

„Am prezentat unele documente din cauza penală, care nu au fost prezentate în cadrul ședinței din prima instanță. Apărătorul a luat cunoștință de ele. Domnul Usatîi este învinuit de crearea unui grup criminal organizat care a dus la lipsirea de bunuri a unei persoane și tentativă de omor a acesteia”, a declarat procurorul pe caz.

Avocatul primarului de Bălți susține că, decizia a fost luată în doar cinci minute.

Adjunctul lui Usatîi din partid, Ilian Cașu, spune că este un dosar politic pornit la comanda lui Vlad Plahotniuc.
„Este răfuiala politică a lui Plahotniuc contra lui Renato Usatîi, acest dosar este unul ridicol care se bazează doar pe un interviu prin skype”, a declarat vicepreședintele Partidului Politic Partidul Nostru, Ilian Cașu.

La 24 octombrie, Judecătoria sectorului Centru a eliberat un mandat de arest pentru 30 de zile, pe numele liderului PPPN, Renato Usatîi. Totodată, instanța a emis și un mandat de dare în căutare internațională a acestuia.

Potrivit sentinței, acesta urmează să stea 30 de zile în arest, în Penitenciarul nr.13, din momentul reținerii. În prezent, Renato Usatîi, se află la Moscova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii