Un autocar  de model ”Mercedes”, ce transporta ilegal loturi comerciale de medicamente și sisteme de alarme auto a fost stopat de o echipă mobilă a Serviciului Vamal. Șoferul nu a putut prezenta nici un act de însoțire asupra mărfurilor care valorau peste 100 de mii de lei.

În baza unei informații operative, Serviciul echipe mobile Centru al Serviciului Vamal, a oprit în apropierea orașului Chișinău, un autocar de marca ”Mercedes”, înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa pe ruta Moscova – Chișinău.

În urma perchezițiilor efectuate în automobil, angajații vamali au constatat că șoferul, un cetățean moldovean în vârstă de 34 ani,  transporta peste 2500 de recipiente cu medicamente și peste 50 de seturi de alarmă, ascunse în podeaua autocarului.  

Marfa și unitatea de transport au fost reținute, iar cazul urmează să fie cercetat penal.

Menționăm că pentru transportarea unor astfel categorii de mărfuri este necesară prezența unei licențe eliberate de Agenția Medicamentului. Mai mult, importul de medicamente este activitate licențiată și se desfășoară doar de către persoane juridice.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii