Cinci deținuți, printre care membri ai grupării „Makena”, riscă să mai petreacă mulți ani în închisoare după ce au șantajat un pușcăriaș să le dea 30 de mii de euro, pe care ultimul i-ar fi pierdut la cărți. Cauza penală pe numele acestora a fost expediată în judecată.

Oamenii legii au stabilit că denunţătorul, ispăşindu-şi pedeapsa în Penitenciarul nr.13-Chişinău, pe parcursul lunii august 2017, a fost determinat de către alţi deţinuţi să joace cărţi pe bani.

În urma unui joc, pe parcursul căruia victima a fost impusă să se drogheze şi să consume băuturi alcoolice, acesteia i s-a cerut 30 de mii de euro, pe care i-ar fi pierdut la cărţi.

Ca alternativă, șantajiștii i-au propus victimei să restituie pretinsa datorie prin înregistrarea unor imobile, deţinute de familia sa, pe numele unor persoane interpuse, sau chiar să-şi doneze organe. În cazul refuzului de a îndeplini cerinţele membrilor grupării „Makena”, victima a fost amenințată cu răfuială fizică şi cu moartea, inclusiv a membrilor familiei sale.

În cadrul investigării cazului, la 3 ianuarie, 2018, unul dintre complicii inculpaţilor, aflat în afara Penitenciarului nr. 13, a fost reţinut în flagrant în timp ce lua prima tranşă din banii estorcaţi de la un ofițer sub acoperire.

Ulterior, în urma percheziţiilor efectuate în penitenciar au fost depistate telefoane mobile, cartele SIM şi alte dispozitive electronice folosite la comiterea infracţiunii.

makena.jpg

În total, în cauză figurează 5 inculpaţi. Aceștia riscă închisoare pe un termen de la 13 la 15 ani pentru șantaj.

Toţi făptuitorii au fost anterior condamnaţi pentru infracţiuni grave şi deosebit de grave.

CrimeMoldova a scris mai multe materiale despre șantajarea deținuților de către membrii grupării „Makena”, după ce în adresa redacţiei au parvenit plângeri despre astfel de abuzuri.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii