Trei membri activi ai organizației criminale „Kitaeţ” au fost reținuți, după ce au șantajat și au jefuit o familie din capitală. Bănuiții au cerut 7 mii de euro sub pretextul unei datorii inventate, bani ce urmau să ajungă în „obșeac-ul” organizației „Kitaeț”.

Suspecții au vârstele cuprinse între 33 și 38 de ani, și sunt domiciliați în mun. Chișinău.

Potrivit procurorilor, în luna iunie, membrii grupării au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din capitală și, sub pretextul unei datorii artificiale, i-au luat 2 mii de euro.

În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți într-un parc din capitală, unde a fost bătută. Tot atunci, persoanei i s-a cerut să transmită încă 5 mii de euro pentru „obșeac-ul” organizației criminale „Kitaeț”.

Suspecții au fost reținuți în flagrant marți, 17 iulie, după primirea unei tranşe din suma estorcată.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile bănuiților, la unul dintre aceștia a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis.

Persoanele reținute au fost judecate anterior pentru mai multe infracțiuni. Doi dintre bănuiți au fost eliberați recent din locurile de detenţie, înainte de termen.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru șantaj și jaf. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă de la 7 la 10 ani de închisoare pentru fiecare infracțiune.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii