Un locuitor al capitalei în vârstă de 32 de ani a fost reținut pentru 72 de ore de către oamenii legii, fiind suspectat de complicitate în trafic internațional de droguri. Bărbatul este membru al unei grupări criminale, deconspirate de Poliție  în luna iulie, curent.

Acesta a fost reținut pe 13 septembrie curent de către ofițerii Direcției Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații BPDS ”Fulger”.
 
În cadrul grupării criminale, bărbatul avea rolul de perfectare a actelor pentru afacerea organizată și desfășurată de alți 2 cetățeni ai Israelului. Pentru obținerea documentelor care ar dovedi legalitatea „afacerii”, acesta a primit bani în sumă totală de 25 000 euro.

Potrivit unei investigații Deschide.md bărbatul reținut este Nicolae Hacico, membru al Partidului Nostru, care a candidat la alegerile parlamentare din 2014 pe lista Partidului Patria (nr.29). Numele lui Hacico este asociat şi cu protestul „NuMăTem”.
Potrivit sursei, membrii grupării infracționale, le-ar fi declarat anchetatorilor că Hacico le-ar fi organizat o întâlnire cu "cel mai influent politician din ţara noastră, viitor premier al Republicii Moldova - Renato Usatîi", pentru a facilita iniţierea afacerii. 
 
La domiciliul suspectului, oamenii legii au depistat și ridicat o serie de acte care vor servi ca probe în cadrul examinării cauzei penale inițiate pentru circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau  a analoagelor lor în scop de înstrăinare.
 
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 3 la 7 ani.
 
Poliția continuă să desfășoare măsuri operative de investigație în comun cu omologii din Israel, pentru stabilirea și reținerea altor membri ai grupării infracționale.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Nico

24:67 16.09.2016

Desigur, înainte de alegeri mereu se găsesc anumite cazuri și materiale din partea opoziției pentru a influența lumea. Oamenii însă au capacitatea de a analiza la rece lucrurile. „Partidul Nostru” este mult prea susținut de public pentru a ne lăsa afectați de așa știri.

Ответить