Inspectoratul General de Poliție a anunțat că au fost arestați membrii a două grupări criminale, specializate în organizarea migrației ilegale a moldovenilor în Israel.

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală au stabilit, după aproximativ 4 luni de documentare că, cele 2 grupări activau de circa 5 ani, colaborând activ una cu cealaltă.                                                   

Aceste își desfășurau activitatea infracțională prin intermediul a 2 agenţii licenţiate  în plasarea în câmpul muncii în Israel. Fondatori și administratori ai agențiilor erau doi dintre membrii grupărilor infracționale, unul dintre care activează ca preot.
Documentele pentru migrație ilegală.png

Persoanele erau racolate de suspecți prin intermediul clienţilor mai vechi sau prin persoane de încredere. Timp de un an, suspecții au racolat circa 300 de persoane. Transportarea emigranţilor se efectua pe cale aeriană, iar intrarea pe teritoriul Israelului se efectua în baza vizelor primite la Consulatul Israelului din orașul Kiev, Ucraina, în baza actelor primare falsificate.

Pentru aranjarea clienților în câmpul muncii în Israel, membrii grupărilor criminale primeau între 6500 şi 7000 dolari SUA, bani care erau împărțiți cu complicii din Israel.

La domiciliile, automobilele și oficiile suspecților au fost efectuate 15 percheziții,fiind depistate şi ridicate probe, care dovedesc implicarea suspecților în organizarea migrației ilegale, infracțiune prevăzută la art. 326/1, alin. (3) din Codul Penal. 

În acest caz a fost inițiată o cauză, iar investigații continuă.

Pentru infracțiunea comisă, suspecții riscă amendă în mărime de la 16 000 la 20 000 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

    

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii