Pe piața neagră a Uniunii Europene, urmau să ajungă 19 860 de țigarete nedeclarate. Acestea, au fost descoperite într-o singură zi la posturile vamale Lipcani şi Sculeni. Descoperirea a fost făcută de patrupedele Serviciului Vamal, Mary și Dona.

În postul vamal Sculeni, unde inspectorii din tura de serviciu, cu ajutorul câinelui antitabac Mary, au găsit în podeaua unui autocar  ce transporta colete în Italia 18 020 de țigarete, marca Winston, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie aparțineau unui cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani și ar fi generat în spațiul comunitar un profit de peste 3 500 de euro.

La postul vamal Lipcani, s-a înregistrat o altă tentativă de trecere ilicită peste frontiera vamală a țigărilor. De această dată, patrupeda Dona,a semnalizat prezența produselor din tutun în tavanul unui autoturism. În rezultatul controlului fizic efectuat, vameșii au depistat 1 840 de țigarete Rothmans, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Și pe Aeroportul din Capitală, au fost descoperite bunuri nedeclarate, în cadrul efectuării controlului bagajelor pasagerilor cursei Istanbul-Chișinău. În rezultatul scanării, angajații vamali au descoperit în bagajele unei moldovence 126 de eșarfe, fără documente de însoțire.

Loturile de marfă au fost ridicate în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi atrași la răspundere conform legislației în vigoare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii