Trei escroci, care mințeau batrâni moldoveni și le l-au banii, au fost deconspirați de poliție. Din grup făceau parte o femeie şi doi bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 26 şi 28 ani, originari din România. Potrivit oamenilor legii, bănuiţii organizau seminare doar cu persoane în etate, în câteva hotele din capitală. În cadrul acestor întâlniri participau zilnic peste 200 de bătrâni, acestora le erau prezentate diferite “aparate medicale” care ar fi ajutat la normalizarea tensiunii şi oxigenului în sânge. Astfel, pensionarii erau convinși să achite câte 25 de mii de lei pentru ”aparatele minune”, iar unele dintre victime ar fi luat și credit pentru a le cumpăra.  

Potrivit medicilor, aceste aparate nu sunt altceva, decât aparate de uz casnic.

Potenţialele victime erau identificate şi convinse să participe la aceste întâlniri de către un grup de 30 de fete.

În rezultatul perchezițiilor desfăşurate la domiciliul şi oficiile escrocilor, au fost depistați peste 200 de mii de lei, bani dobândiți din activitatea ilegală, tehnică de calcul, 50 de telefoane mobile, două automobile, folosite la săvârșirea infracțiunii, dar și substanțe narcotice.

Cei trei bănuiţi sunt cercetaţi penal pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii