Potrivit rezultatelor expertizei medico-legale, adolescenta de 14 ani, omorâtă cu bestialitate în Strășeni și găsită moartă într-o casă aflată în construcţie, din aceeaşi localitate, nu fost violată.

Informaţia a fost oferită de către şeful Procuraturii raionului Străşeni, Alexandru Raţa, pentru publika.md.

Minora a fost găsită decedată la data de 30 noiembrie, după ce dispăruse de câteva zile, iar pe corpul acesteia au fost depistate urme vizibile de violență. La fel, s-a constatat că adolescenta ar fi decedat în urma unor lovituri multiple în regiunea capului.

Potrivit procurorilor, de săvârșirea crimei s-ar face vinovați patru adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani. Doi sunt plasați în arest pentru 30 de zile, unul urmează să fie extrădat în țară, iar al patrulea minor nu poate fi reținut pentru că are doar 13 ani.

Autorităţile locale spun că cei patru adolescenţi se aflau la evidenţa asistentului social, fiind din familii social-vulnerabile. Trei dintre suspecți au fost cercetați anterior de polițiști pentru furturi și tâlhării.

De asemenea, procurorii au informat că tinerii au consumat băuturi alcoolice, după care între ei s-a iscat un conflict și au omorât adolescenta.

Dacă vor fi găsiți vinovați, adolescenţii riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii.

Totodată, patru persoane au fost suspendate din funcții în urma anchetei deschise de Ministerul de Interne în cazul fetei ucise la Strășeni. Este vorba despre șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Direcției ordine publică de la Strășeni, șeful Poliției criminale și un polițist de sector.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii