Un cetăţean al Republicii Moldova a fost depistat astăzi pe malul r. Prut de poliţiştii de frontieră din Iași, încercând să introducă ilegal în România un colet cu substanțe anabolizante, în valoare de aproximativ 20.000 euro.

Surprins de vameși, acesta a încercat să fugă spre teritoriul RM, ignorând somațiile verbale, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment.

Bărbatul a fost reținut, iar în urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că aceasta este cetăţean al Republicii Moldova - Ion C., în vârstă de 23 ani.

În apropierea locului unde a fost observat bărbatul, poliţiştii de frontieră au descoperit un colet învelit în folie de culoare neagră, ce conținea substanţe anabolizante cu grad mare de risc (215 fiole Trenbolone, Testosterone etc şi 15.700 comprimate Stanozolol, Oxaver etc.), toate fiind cuprinse în lista substanţelor interzise.

substanțe anabolizante.jpg
substanțe anabolizante3.jpg
politiadefrontiera.ro

În cadrul audierilor, Ion C. a declarat că a fost contactat de un conaţional care i-a propus ca, în schimbul unei sume de bani, să transporte coletul peste râul Prut, urmând să primească plata la întoarcerea în R. Moldova.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă calificată și intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cantitatea totală de bunuri, care valorează pe piaţa neagră din România aproximativ 20.000 euro a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră din Moldova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii