Moldoveanca Uliana Ochinciuc partenera de viață a lui Dan Condrea, fost patron la Hexi Pharma, dar și fosta soție a sa Laura Georgescu precum şi fostul partener de afaceri al acestuia, Miron Panaitescu, au fost puși sub acuzare de către procurorii DNA într-un dosar de corupţie. Astfel, Uliana Ochinciuc si fratele său Radu Ochinciuc (care se ocupă de afaceri cu videochat în România și la Chișinău) sunt cercetati sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile pentru spălare de bani.

Deasemenea şi directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea a 128 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

”Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro”, se arăta într-un comunicat al Parchetului General remis presei.

În ordonanța de cercetare penală a fraților Ochinciuc se arată că:

”Față de OCHINCIUC ULIANA și OCHINCIUC RADU a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă 60 de zile începând cu data de 2 iunie 2016. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Codului de procedură penală. Inculpaților li se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape a procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii