Combaterea și prevenirea traficului de droguri, pe ordinea de zi. Patru indivizi cu vârstele cuprinse între 27 ani şi 41 ani, au fost reţinuți în urma unor percheziții în două apartamente din sectorul Buiucani al capitalei.

Angajaţii IP Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău cu sprijinul colegilor BPDS “Fulger” al IGP au descins în două locuinţe, anihilând speluncile de substanţe narcotice camuflate. Potrivit informaţiilor oferite de serviciul de presă al Direcției de Poliție a Municipiului Chisinău, în aceste apartamente veneau doar consumatorii de droguri de încredere, unde preparau doze şi le inhalau cu nişte aparate speciale confecţionate artizanal sau prin injectare.

Organele competente au reţinut patru persoane, care au fost încătuşaţi şi escortaţi la Inspectorat pentru audieri. Probele depistate în cadrul percheziţiilor au fost sigilate şi remise Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. 

Concomitent au fost demarate acţiuni suplimentare de investigaţii în vederea identificării complicilor în aceste cazuri, precum şi provenienţa substanţelor narcotice.

În dependenţă de rezultatele expertizei criminalistice indivizii riscă să fie sancţionaţi penal cu amendă în mărime de la 8 000 lei  la 14 000 lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore sau închisoare de pînă la 1 an.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii