Cinci cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi în timp ce încercau să transporte ilegal în România 60 mii de ţigarete de contrabandă. Pentru ca să fie prinşi, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească o arma din dotare.

Incidentul a avut loc în data de 9 iulie, în jurul orei 22:30, când poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia Drânceni – Leușeni cinci persoane care mergeau pe jos, spre râul Prut. Suspecţii duceau în spate colete voluminoase, fapt ce a dat de bănuit că transportă ilegal bunuri peste frontiera de stat. 

În timpul acţiunilor de reţinere, poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile prin voce, moment în care persoanele au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Drept urmare, angajații Poliţiei de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. Astfel, s-a reușit reținerea a doi moldoveni cu vârste de 25 și 27 de ani, domiciliați în satul Călugăr, raionul Făleşti. 

După ce oamenii legii au verificat împrejurimile, şi ceilalţi trei suspecţi cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani au fost găsiţi. Mai mult ca atât, vameşii au depistat şi două autoturisme, înmatriculate în România şi Lituania, care ar fi fost folosite la transportul ţigărilor în zona de frontieră. 

În urma examinării coletelor, s-au depistat 2000 de pachete de ţigări, marca Rothmans, și 1000 pachete, marca Ritm. Întreaga cantitate de ţigări, valorificată la 40 500 lei, a fost sechestrată şi împreună cu mijloacele de transport depozitate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Leuşeni, până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiștii de frontieră urmează să identifice toate persoanele implicate şi să aplice măsurile legale ce se impun.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii