Centrul pentru combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații , în comun cu Procuratura Generală a reținut o familie - tată, mamă și fiică, cu vîrste de 56, 60 și respectiv 21 de ani, domiciliați în raionul Nisporen, bănuiți de trafic de ființe umane.

Aceștia sînt cercetați în stare de arest pentru 30 de zile.
 
Suspecții practică exploatarea persoanelor pentru cerșetorie, de mai bine de 8 ani, abuzând de poziţia de vulnerabilitate și situaţia precară a celor exploatați. 
La moment, au fost identificate  două persoane exploatate, o femeie  şi copilul acesteia  de 9 ani, iar organele legii  continuă măsurile operative de investigații, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate și racolate.
 
Potrivit poliției,  suspecții confiscau de la victime actele de identitate şi, prin ameninţare cu aplicarea violenţei fizice, îi impuneau să cerşească pe străzile din Nisporeni și Chişinău, dar şi la mai multe mănăstiri. Persoanele racolate erau adăpostite într-un local deghizat, amenajat într-un spaţiu locativ din raionul Nisporeni. 
 
Persoanele exploatate acumulau  timp de o zi, circa 500 - 1000 de lei fiecare. Ulterior, banii erau luaţi de către membrii grupului, care utilizau mijloacele financiare în scopuri personale.
 
În acest caz a fost inițiată o cauză penală  pentru trafic de ființe umane. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă privațiune de libertate de la 7 la 15 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii