O femeie, de 54 de ani, din municipiul Chișinău, a fost reținută pentru escrocherii. Femeia este suspectată că face parte dintr-o grupare infracțională  specializată în escrocherii. 

Pe parcursul anilor 2013-2016 a însușit sume în proporții deosebit de mari, sub pretextul obținerii cetățeniei și a pașaportului Federației Ruse mai rapid, 8-10 luni.  

În urma investigațiilor efectuate de angajații Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Inspectoratul de Poliție și Procuratura sectorului Centru, s-a stabilit că  suspecta a estorcat și a primit sume de bani, variind de la 2500 la 5000 euro, de la mai multe persoane. 

În timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectei, polițiștii  au  ridicat acte, înscrisuri de ciornă cu privire la sumele de bani încasate, liste cu date personale a cetățenilor care au fost înșelați, pliante, foi ce conțin informații cu privire la actele necesare pentru perfectarea cetățeniei și pașaportului  Federației Ruse.

Patru persoane s-au adresat la poliție, care au declarat că nu au primit nici acte, nici nu le-au fost întorși banii. Poliția nu exclude ca numărul acestora să fie mai mare.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 190 alin.5 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de „Escrocheria” se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani. La moment, suspecta  se află în arest la domiciliu.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii