Inspectoratul General al Poliției anunță că, o cetățeancă a Moldovei, în vârstă de 40 de ani, stabilită cu traiul în Grecia, a fost reținută pentru 30 de zile, fiind suspectată că ar fi liderul unei grupări infracționale specializată în recrutarea tinerelor pentru practicarea prostituției în Grecia. 

Suspecta a fost reținută în flagrant, în momentul transportării cu autobusul a trei tinere (21-23 de ani)  în Grecia, unde urmau să fie preluate de alți membri ai filierei,  în scopul exploatării sexuale a acestora în orașul Atena. Aceasta avea rolul de recrutare a tinerelor și de perfectare a actelor pentru călătoria și transportarea victimelor.

Documentarea activității grupului internațional specializat în comiterea infracțiunii de proxenetism de către ofițerii Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Generală a durat două luni.

Urmare a documentării s-a stabilit că din grupare fac parte cetățeni ai României și Greciei. Aceștia, prin intermediul rețelelor de socializare, recrutau tinere pentru practicarea prostituției în capitala Greciei.

Membrii grupării le perfectau pașapoartele biometrice, iar când persoanele ajungeau în Grecia, li se perfectau cărți de identitate românești false, pentru aflarea și angajarea la muncă în Uniunea Europeană. Pentru serviciile prestate, suspecții promiteau victimelor circa 1500 de euro lunar.

Pe acest caz a fost inițiată cauză penală în baza art.220, alin (3) din Codul Penal al RM.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii