O moldoveancă care muncește în Israel a fost deposedată de 400 000 de lei de către o grupare criminală condusă de mai mulți deținuți ai Penitenciarului nr.1 din Taraclia.

Astfel, în perioada anilor 2015 - 2016, suspecții, utilizând sisteme informatice și reţelele de socializare, au abuzat de încrederea femeii în vârstă 35 de ani, iar banii, sub un anumit pretext inventat, au fost dobândiți ilicit, prin intermediul transferurilor bancare.

Ca urmare a investigațiilor, au fost identificaţi 5 membri ai grupului cu vârste cuprinse  între  25 și 40 de ani.  Pe acest caz, oamenii legii au efectuat 13 percheziţii în municipiul Chișinău, Penitenciarul nr.1 – Taraclia, Penitenciarul nr.5 – Leova și alte localități, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, un bloc de sistem, 4 laptopuri, 9 stick-uri de memorie, precum și alte obiecte.

Doi membri ai grupării, care aveau rolul de preluare a mijloacelor bănești, au fost reținuți și plasați în izolatorul de detenție preventivă. 

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Investigații, Diana Sochircă, a menționat că unul dintre bărbați are antecedente penale, fiind cercetat pentru omor. „Oamenii legii presupun că ar mai exista și alte victime, însă, în prezent, aceste cazuri se află în proces de constatare”, a spus Sochircă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții reținute riscă până la 15 ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii