Trei persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, au fost reținute pentru un termen de 30 de zile, fiind bănuite de comercializare ilegală cu substanțe toxice, care constituie mărfuri de contrabandă.

Potrivit investigației realizate de colaboratorii Directia Fraude Economice din cadrul Inspectoratului Național, împreună cu Procuratura Generală, bănuiții au transportat ilegal din Federația Rusă, cca 20 kg de substanțe toxice – mercur alb, estimate la peste 1,2 mln lei, pe care le-au introdus pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă.


Substanțele erau păstrate de către bănuiți pe teritoriul Republicii Moldova, cu scopul comercializării ulterioare, creând prin aceasta pericol pentru securitatea oamenilor și mediului.

În acest sens, la 3 februarie curent, poliția a efectuat percheziții la domiciliile și în mașinile bănuiților, unde au fost depistate: mercur alb, telefoane mobile, numere de telefoane, proiecte de documente, 8 pietre de mărimi diferite asemănătoare pietrelor scumpe, documente tehnice despre mercur, precum și alte substanțe chimice și radioactive.

În acest caz, a fost inițiat un dosar penal în temeiul alin. 5, art. 248 din Codul Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele vinovate de ”contrabandă” riscă privare de libertate pe un termen de la 3 la 10 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii