O femeie din Republica Moldova, aflată în urmărire internaţională, a fost reţinută de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, scrie stirilocale.md.

Potrivit poliţiştilor de frontieră români, femeia, în vârstă de 56 de ani, s-a prezentat astăzi pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în România.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele femeii autorităţile din Portugalia au emis o alertă de punere în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie pasivă, delapidare, complicitate la trecere şi şedere ilegală pe teritoriul Portugaliei, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Autorităţile portugheze au stabilit faptul că femeia a fondat la Lisabona o asociaţie internaţională, prin intermediul căreia asigura invitaţii la diverse evenimente cetăţenilor moldoveni care vroiau să ajungă şi să rămână pe teritoriul Portugaliei. Astfel, anchetatorii portughezi au stabilit că femeia era coordonatoarea unei reţele trafic de migranţi, din care făceau parte 28 de persoane.

Femeia a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a IPJ Vaslui.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii