Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Inspectoratul General al Poliţiei au reţinut un tînăr, bănuit de colectarea de informaţii care constituie secret comercial şi bancar prin sustragerea de informaţii, divulgarea ilicită şi utilizarea informaţiilor ce constituie secret comercial şi bancar, fără consimţămîntul proprietarului informaţiei.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, în cursul anului 2015 - începutul anului 2016, bănuitul, utilizînd sisteme şi reţele informatice, alte mijloace electronice, a accesat ilegal, a atacat şi a copiat informaţii din bazele de date a sute de companii şi instituţii, inclusiv din domeniul financiar-bancar şi mass-media, pe care, ulterior, le-a publicat pe propriul blog.

Secţia tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii a Procuraturii Generale i-a înaintat individului învinuirea, acestuia fiindu-i aplicată interdicţia de a nu părăsi ţara.

Învinuitul, în vîrstă de 20 de ani, este student în anul întîi la Universitatea Tehnică din Moldova şi este locuitor al raionului Anenii-Noi. Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut vina de cele incriminate.

Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă de pînă la 80 mii lei sau închisoare de cel mult 6 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii