Nouă persoane, cu vârste cuprinse între 20-43 de ani, domiciliați temporar în municipiul Chișinău și orașul Cahul, membrii unui grup criminal specializați în comercializarea drogurilor, au fost arestați pentru 30 de zile.

Potrivit Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, membrii grupului vindeau substanțe narcotice de tip marijuană crescută în condiții de laborator (hidropon) și amfetamină, în cantități deosebit de mari pe teritoriul municipiul Chișinău, dar și în raioanele de Sud al Republicii Moldova. Filarea grupării criminale a început la finele lunii mai cu reținerea unei persoane care procura marijuana pentru consum propriu, asupra acesteia au fost depistate 3 pachețele cu substanțe interzise.
 
Ulterior, au fost identificați toți membrii grupării criminale. Astfel, la 15 iunie, curent,  în municipiul Chișinău au fost reținute trei persoane, tineri cu vârsta de 22, 25, 28 ani, care aveau rolul distribuirii drogurilor  în capitală. Asupra acestora au fost depistate 10 pachețele de tip ziplock cu marijuană cu masa totală de aproximativ 20 gr, precum și 2 pachețele cu amfetamină.

În continuarea, la data de 16 iunie în municipiul Chișinău, în Scuarul Catedralei au fost reținuți încă 2 bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 21 și 24 de ani, asupra cărora au fost depistate două pachețele cu amfetamină.

Cu o zi mai târziu, în apropierea de Gara de Sud, din Chișinău au fost reținuți doi militari în termen, de 21 ani, cu rolul de distribuție și comercializare a drogurilor, asupra cărora au fost depistate și ridicate aproximativ 50 grame de hidropon, două cântare și 3 cartușe cu calibrul 7,62 pentru automatul AK47.
 
La 23 iunie, au fost efectuate percheziții și reținerea altor doi membri a grupului criminal, ambii cu vîrsta de 20 ani, de la care au fost ridicate total 100 de pachețele cu hidropon, un cântar și un aparat confecționat artizanal destinat consumului de droguri prin inhalare.

Totodată, la 24 iunie, ofițerii de investigații au efectuat acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație în orașul Cahul cu scopul reținerii liderilor grupării criminale. Astfel, au fost reținute 3 persoane cu vârsta de 43, 35 și 28 ani, iar în cadrul perchezițiilor corporale efectuate a fost depistată și ridicată o geantă de culoare roșie în interiorul căruia sau depistat și ridicat 258 pachețele din politilenă cu hidropon, o seringă de unică folosință cu opium, un cântar electronic la scară mică, seringi de unică folosință noi, telefoane mobile, precum și alte obiecte interzise în circuitul liber.

Drogurile de tip hidropon erau vândute de către traficanți cu 250-300 lei plicul, iar  amfetamina cu 400 lei gramul. Este de menționat că suspecții vindeau droguri preponderent generației tinere, cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani.

În total, omenii legii au ridicat aproximativ un kg de hidropon și aproximativ 5 gr de amfetamină. Valoarea drogurilor sechestrate constituie circa trei sute de mii de lei.  

Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii