Chiril Gumeni, băiatul care în aprilie 2009 a fost torturat cu bestialitate de poliţişti, a fost omorât. Tânărul. în vârstă de 22 de ani, ar fi fost omorât de către doi cunoscuţi de ai săi, persoane fără adăpost, una fiind din Transnistria. Poliţia susţine că victima, la fel ca şi asasinii săi, ar fi avut probleme cu drogurile. Incidentul a avut loc la 12 martie curent, în sectorul Buiucani al capitalei.

Mama lui Chiril spune că fiul său le-ar fi împrumutat bani presupuşilor asasini, iar aceştia, ca să scape de datorie, l-au omorât, lovindu-l de mai multe ori cu o bâtă în cap. Femeia susţine că există mai multe neclarităţi şi nu este exclus ca omorul fiului său, să fi fost comandat: „Chiril avea probleme cu poliţia. Odată i-au strecurat droguri în buzunar, însă până la urmă nu a fost condamnat. Chiril nu avea probleme cu drogurile. El iubea viaţa şi era pentru dreptate”.

În aprilie 2009, Chiril avea 14 ani. Deşi nu participase la proteste, acesta a fost reţinut la câteva zile de doi poliţişti în civil, fiind dus la Comisariatul de poliţie Buiucani, unde a fost maltratat, apoi aruncat fără cunoştinţă într-o curte. Minorul a fost găsit de o femeie, care a chemat ambulanţa.
Ulterior, Gumeni a suportat două operaţii la picior, fiindu-i fracturat femurul.

Procesul poliţiştilor care l-au torturat pe Chiril Gumeni a durat 7 ani. Judecătoria Buiucani i-a achitat pe torţionari, Curtea de Apel Chişinău i-a condamnat în 2013 la câte 5 ani cu executare, iar Curtea Supremă de Justiţie a decis ca dosarul să fie rejudecat. Potrivit părinţilor lui Chiril Gumeni, torţionarii au încercat în repetate rânduri să-l determine pe fiul lor să renunţe la acuzaţii. După 7 ani de procese, văzând că dosarul nu are finalitate, băiatul a cedat presiunilor poliţiştilor şi au făcut o tranzacţie de împăcare.
Într-un interviu oferit presei la vârsta de 16 ani, Chiril Gumeni se plângea că are dureri de cap şi la piciorul fracturat, iar coşmarul celor întâmplate la Comisariatul de la Buiucani îl mai urmăreşte.

Chiril Gumeni era unicul fiu la părinţi.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii