Două persoane din r. Hîncești, specializate în păstrarea în cantităţi mari a substanţelor narcotice de tip „paie de mac” şi alte tipuri de precursori, au fost identificate de către oamenii legii. Bărbații în vârstă de 35 și 42 ani, locuitori ai satului Sărata Galbenă, au fost reținuți în flagrant delict la 8 septembrie 2016, în timpul transportării masei vegetale uscate.
 
În urma cercetării la locul faptei, asupra acestora a fost depistată şi ridicată o geantă de culoare albă, în care era substanță de culoare galben-cafenie, cu miros specific, asemănătoare cu paie de mac uscate și fărâmițate, în cantitate totală de 50 de pahare.
 
De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecților au fost depistate 45 de plase în care erau ambalate 105 plante de canabis şi o pungă cu masă vegetală mărunţită asemănătoare cu marijuana.
 
Bărbaţii suspectaţi au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Hîncești, iar Procuratura raională a inițiat în privința acestora o cauză penală pentru „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor fără scop de înstrăinare”.
 
Dacă li se va dovedi vinovăția, bărbații riscă pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 
Poliția continuă măsurile speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii