Un angajat al Inspectoratului de Poliţie, din sectorul Ciocana al municipiului Chişinău ar fi liderul unei grupări criminale reţinute astăzi, 27 octombrie, pentru distribuirea şi comercializarea drogurilor. Declaraţia a fost făcută de către procurorul Dumitru Ştefîrţa în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, oamenii legii au documentat de mai bine de trei luni o grupare criminală implicată în distribuirea substanţelor narcotice pe teritoriul R. Moldova. „Heroina era furnizată acestei grupări criminale de către un colaborator de poliţie, angajat al Inspectoratului de Poliţie, din sectorul Ciocana al capitalei. În cadrul reţinerii suspectul a aruncat un pachet cu substanţe ce se presupune a fi heroina. De asemenea, în urma percheziţiilor au fost ridicate şi mijloace băneşti impunătoare”, a spus Ştefîrţa.

Procurorii au mai stabilit că gruparea a reuşit să realizeze în total o cantitate de aproximativ jumătate de kg, din care au obţinut o sumă de circa 700 000 de lei. „Din suma de bani estimativ 90% erau încasată de colaboratorul de poliţie, alte 10% de către ceilalţi intermediari. Poliţistul reţinut era responsabil de combaterea circulaţiei ilegale de droguri şi avea tangenţe cu grupările criminale implicate în contrabandă cu heroina”, a menţionat Ştefîrţa.

Oamenii legii au precizat că ar fi fost introdusă prin contrabandă pe teritoriul R. Moldova din Turcia şi Federaţia Rusă, iar prin intermediul poliţistului era distribuită altor intermediari care o vindeau consumatorilor finali.

Forţele de ordine au efectuat în total 28 de percheziţii, până la moment fiind reţinute pentru 72 de ore, 12 persoane implicate în scheme de realizare a drogurilor. În automobilele și la domiciliile suspecţilor au fost depistate peste 30 g heroină, aproximativ 2 kg de marijuana și mijloace financiare de peste 150 000 lei, precum şi alte mijloace probatorii pe cauza penală.

De asemenea, în urma reţinerii poliţistului, ca rezultat al măsurilor întreprinse a fost depistată heroină cu greutatea de aproximativ 10 gr. Totodată, în automobilul de lux al acestuia au fost găsiţi peste 100000 lei MD, printre care și bani proveniţi din activitatea infracţională.

La rândul său, şeful de Secţie al Inspectoratului Naţional de Investigaţie, Valeriu Brinişter, a specificat că ieri au fost reţinute în total două grupări criminale care se ocupau cu distribuirea drogurilor. ”Despre prima grupare s-a vorbit anterior, cea dea doua se ocupau cu distribuirea drogurilor în cluburile de agrement. În acest caz au fost reţinute două persoane care activau în calitate de chelneri în două cluburi de agrement, care se ocupau de realizarea drogurilor în cluburile de noapte. Toate persoanele reţinute sunt anterior judecate şi dependenţi de droguri. În prezent se verifică dacă au exista anterior relaţii între cele două grupuri”, a menţionat Brinişter.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 15 ani de închisoare.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii