Ca urmare a acțiunilor investigative derulate, pe o perioadă de opt luni, angajați ai  Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Departamentului poliției de frontieră și Procuratura Generală, au documentat și destructurat mai multe grupări infracționale specializate în contrabandă de alcool etilic. 

Grupurile  activau pe sectorul de responsabilitate deservit de către Direcția regională Est a DPF.
 
Astfel, oamenii legii au scos din circuit 22 de tone de alcool etilic, fără acte de proveniență în valoare de circa 3 milioane de lei, sea arată în comunicatul emis de IGP.
 
Recent, ca urmare a acțiunilor comune, trei persoane, membrii unui grup infracțional, cu vîrstele cuprinse între  19 și respectiv 40 de ani, domiciliați în Ștefan – Vodă și Căușeni, suspectați de contrabandă de alcool etilic, au fost reținuți.
 
Aceștia, sînt suspectați, că acum un an,  urmau să transporte pe cale de contrabandă  trei tone de alcool, în sumă de 300 de mii de lei  în Ucraina. Atunci, suspecții au fost  observați în apropierea nemijlocită de graniță de către patrula mobilă comună, formată din reprezentanți ai autorităților de frontieră din Republica Moldova și Ucraina, însă  au abandonat mijlocul de transport.
 
Suspecții sînt cercetați în baza art. 248 al 5 „Contrabandă” Cod Penal al RM. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii