Fondatorul unei întreprinderi din mun. Bălți, în vârstă de 40 de ani, a fost reținut de poliție și este cercetat în stare de libertate, fiind suspectat de fraude economice. 

Angajații serviciului investigare fraude economice a Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu IP Bălți, au documentat activitatea frauduloasă a bărbatului timp de 2 luni. În urma investigațiilor s-a stabilit că acesta a fondat în 2014 o întreprindere specializată în comerț cu amănuntul și darea în chirie a bunurilor imobile proprii.
 
Potrivit organelor legii, din momentul fondării întreprinderii și până în prezent, au fost folosite mijloace financiare enorme, îndreptate la construcția unui centru comercial amplasat în mun. Bălți, bani proveniți în rezultatul activității infracționale.
 
Mijloacele bănești destinate construcției au fost obținute ilegal, prin aplicarea unei scheme bine gândite, în scopul nedeclarării volumului real a venitului obținut și fără achitarea impozitelor corespunzătoare.
 
La fel, „afaceristul” dispune de puncte de comercializare a articolelor de îmbrăcăminte, care activează în baza de patentă de antreprenor și sunt amplasate într-o piață comercială din Bălți. Prin intermediul acestora, sunt comercializate mărfuri în volume mari, fără calcularea și achitarea impozitelor, fapt ce prejudiciază nemijlocit interesele și bugetul statului.
 
Marfa este introdusă pe teritoriul țării prin contrabandă, dar și prin intermediul întreprinderii de tip „cargo”, care eliberează factura fiscală cu prețul micșorat, ceea ce influențează și favorizează substanțial comercializarea mărfii pe negru și nedeclararea venitului obținut.
 
În cadrul perchezițiilor efectuate de organele legii, la unitățile comerciale, domiciliul și mijloacele de transport a suspectului, au fost depistate şi ridicate mărfuri industriale în asortiment de aproximativ un milion de lei, fără a fi prezentate actele de proveniență legală, facturi fiscale, ordine de plată, precum și documente de ciornă care demonstrează evaziunea fiscală.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „evaziune fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor”, iar bărbatul riscă amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii