Ofițerii Serviciului de Informaţii şi Securitate au identificat loturi impunătoare de muniţii, arme şi substanţe explozive în mai multe localităţi din ţară. În total, au fost ridicate peste 31 mii de cartușe, 19 grenade, 21 blocuri de trotil, 12 încărcătoare pentru arme, 17 benzi cu/pentru cartușe, 2 mine antipersonal și 4 capse detonante.

Potrivit SIS, cele mai multe dispozitive explozibile şi muniţii au fost descoperite în raionul Ocniţa. Ofițerii au descoperit acolo 31 000 de cartușe, 7 grenade F1, 9 grenade RGD, 15 blocuri de trotil, 6 încărcătoare pentru pistol mitralieră, 5 încărcătoare pentru puşcă semiautomată cu lunetă, 12 cutii cu benzi pentru cartușe și 5 benzi cu cartușe pentru mitralieră PK.

Alte 5 blocuri de trotil au fost ridicate în raionul Criuleni.

Un alt caz de păstrare a armelor de foc şi muniţiilor a fost descoperit în raza raionului Vulcăneşti, UTA Găgăuzia, unde au fost identificate 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK și peste 200 de cartuşe de diferit calibru.

Ofiţerii SIS și reprezentanţii organelor de drept investighează cele 3 cazuri, urmând să identifice suspecții.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii