Caz tragic în capitală. Un tânăr în vârstă de 30 de ani a fost împușcat mortal la 2 octombrie în jurul orei 01:30, cazul a avut loc pe strada Pușkin în apropiere de intersecția cu 31 august 1989.

În urma omorului, au fost reținute patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, pe un termen de 72 de ore. Doi suspecți sunt originari din regiunea Odesa, iar ceilalți doi sunt locuitori ai capitalei.

Adrian Jovmir, șeful serviciului de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinăua, a declarat în cadrul unui briefing de presă că, tragedia a avut loc în jurul orei 01:30, însă Poliția a fost informată abia la ora 02:00. Potrivit sursei, conflictul a început în apropiere de un local, în care se distrau agresorii. La un moment dat, au început altercațiile și replicile dure, după care victima a luat pistolul și a încercat să se apere, însă unul dintre agresori i-a luat pistolul și a efectuat trei împușcături în direcția acesteia. Din păcate, tânărul a murit din cauza leziunilor grave primite. Prietenul acestuia, care se afla alături, a fost bătut cu bestialitate.

În acest caz au fost înaintate 2 versiuni: Una este faptul că tânărul ar fi fost împușcat de către unul din cei patru agresori, iar a doua - că s-ar fi împușcat personal. Poliția însă urmează să investigheze cazul și să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs incidentul, comunică realitatea.md.

Potrivit poliției, agresorii intenționau să-și ascundă urmele infracțiunii și au aruncat arma pe acoperișul unui bloc de locuit din capitală. Totodată, către ora 09.40, la linia de ieșire din țară prin punctul de trecere Palanca s-a prezentat un autocar cu ruta regulată Chișinău - Odesa, printre călători a fost depistată prima persoană căutată, un cetățean ucrainean de 24 de ani. Peste două ore, de asemenea în acest punct de trecere și cu autobuzul, care avea itinerarul Chișinău - Odesa, au fost identificați în timp ce intenționau să părăsească teritoriul R.Moldova, o ucraineancă de 20 de ani, cunoștință cu tânărul reținut, și un bărbat de 48 de ani, persoană dată la consemn.

”Toate persoanele au fost reținute, s-a inițiat procesul de documentare și urmează să depună declarații pe marginea acestui caz. Poliția a găsit pistolul din care s-au efectuat trei împușcături. El a fost ascuns pe acoperișul unui bloc de locuit din capitală. Motivul conflictului este unul neordinar – un schimb de replici dintre victimă și unul dintre agresori. Au urmat acțiuni violente, victima era împreună cu un prieten care fost bătut cu bestialitate. Poliția urmează să stabilească cine de fapt a împușcat în direcția victimei. Victima se afla împreună cu prietenii săi lângă o gheretă. Nu este exclus faptul că și alte persoane ar putea fi implicate în acest incident”, a declarat Adrian Jovmir.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii