Șeful poliției criminale Hîncești, care l-a împușcat mortal pe fiul foștului șef SIS din raion în noaptea de 21 iunie, va ajunge în fața magistraților. Dosarul penal pe numele acestuia și a proprietarului centrului de agrement unde a avut loc incidentul, a fost trimis în judecată.

Potrivit publika.md, omul legii este cercetat penal pentru abuz în serviciu şi omor intenţionat, iar patronul bazei de odihnă pentru complicitate.

Ancheta a stabilit că polițistul nu a acţionat în legitimă apărare când a tras din armă și se afla în afara orelor de muncă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţistul riscă până la 20 de ani de închisoare, iar proprietarul localului până la 6 ani de puşcărie.

Incidentul tragic a avut loc în noapte de 21 iunie pe teritoriul unui centru de agrement din Hîncești. Trei tineri, printre care victima, fiul unui deputat și fiul unui polițist, intrase fără permisiune pe teritoriul centrului pentru a se scălda în piscină. La un moment dat, în urma unei ambuscade organizate de proprietarul centrului și șeful poliției criminale al IP Hîncești, unul dinte băieți a fost împușcat mortal. Victima s-a dovedit a fi fiul fostului șef SIS pe regiunea Hîncești. Tânărul avea doar 20 de ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii