Patru persoane au fost reținute în urma unor percheziții desfășurate în cadrul unui dosar privind activitatea unor cazinouri clandestine din capitală. Sălile de jocuri de noroc activau sub paravanul unor ONG-uri, înregistrate la Ministerul Justiției.

Suspecții organizau în mod ilegal activitatea de practicare a poker-ului. Procurorii au stabilit că activitatea infracțională a fost desfășurată sub paravanul unei asociații obștești, cu sediul la Chișinău. În acest sens, au fost arendate încăperi, în interiorul cărora era desfășurată activitatea unor cazinouri, dotate cu mese de joc pentru cărți, cărți de joc, fișe și personal. Totodată, organizatorii încasau câte 5% din suma fiecărui câștig achitat jucătorilor, iar procurorii examinează versiunea implicării și a unor persoane publice în afacere.

La fel, agentul economic care desfășoară activitatea cazinourilor urma să achite taxa anuală pentru utilizarea licenței, care constituie 600 mii de lei pentru fiecare masă de joc, bani ce nu au fost achitați de către suspecți, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unei cauze penale de corupere activă și practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător. În cadrul descinderilor au fost depistate mese de joc pentru cărți, cărți de joc, fise și bani.

În urma a acțiunilor de urmărire penală, trei dintre cele patru persoane reținute au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Al patrulea suspect a fost reținut pentru 72 de ore. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii