Patru persoane au fost reţinute de către oamenii legii fiind bănuite de cel puţin cinci atacuri în stradă şi deposedarea victimelor de bani şi alte bunuri materiale. Potrivit persoanelor jefuite, indivizii le-ar fi pricinuit pagube materiale în valoare de aproximativ 70 000 de lei.

Făptaşii au vârstele cuprinse între 23 ani şi 27 ani şi originari din raioanele Orhei şi Ştefan Vodă.

Potrivit oamenilor legii, suspecţii închiriau o locuinţă în comuna Ciorescu, iar în Capitală erau preocupaţi doar cu pregătirea şi săvârşirea jafurilor în stradă. Astfel, pe parcursul lunii curent, pe teritoriul sectorului Râşcani au fost atacate prin surprindere cinci femei cu vârstele cuprinse între 18 ani şi 42 de ani, fiind deposedate de genţi, în care se aflau bani, carduri bancare, telefoane mobile, acte personale şi alte bunuri de preţ. Potenţialele victime erau urmărite până în locurile slab iluminate şi fără însoţitori. 

În cadrul percheziţiilor efectuate în locuinţa pe care o închiriau, poliţiştii au depistat acte de identitate, carduri bancare, portmonee şi alte bunuri material care aparţin persoanelor jefuite. În acelaşi timp, aceştia s-au dovedit a fi consumatori de droguri, fiind găsit un dispozitiv confecţionat artizanal, precum şi un pachet cu o substanţă vegetală asemănătoare cu marijuana.

În acest sens, oamenii legii au iniţiat cauze penale pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

Totodată, poliţia desfăşoară investigaţii în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri analogice, înregistrate pe teritoriul Capitalei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii