Patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și respectiv 47 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și Cimișlia, membrii unui grup criminal au fost reținuți de poliție pentru 72 de ore. Aceștea sunt  suspectați de comercializarea obiectelor de cult cu o valoare istorică deosebită.

Oamenii legii au stabilit că timp de un an, suspecții transportau prin contrabandă din Ucraina, obiecte de valoare culturală și le vindeau pe teritoriul țării noastre.

Pentru identificarea contrabandiștilor, trei ofițeri sub acoperire au fost infiltrați în gruparea infracțională.

Astfel, la 18 aprilie, curent, au fost reținuți în flagrant 4 membri ai grupării, în timp ce intenționau să livreze ofițerilor sub acoperire, trei icoane și o evanghelie din Transilvania, datate din sec. XVI – XVIII.

Escrocii urmau să vândă o icoană cu ”Înălțarea Domnului” cu peste 145 de mii de euro, o icoana cu ”Maica Domnului” cu circa 18 mii de euro, o icoana cu ” Troița înconjurată de sfinți” cu peste 65 de mii de euro și o biblie cu peste 20 de mii de euro. Suma totală solicitată de suspecți, fiind de 248 de mii de euro. 

Ca urmare a perchezițiilor efectuate de poliție la domiciliilebărbaților, au fost ridicate circa 2600 cartușe, pentru automat kalașnikov,  240 cartușe cu un calibru de 9 mm, 12 săbii care datează din secolele XVIII-XIX, fabricate în Rusia și Germania, zece rachete cu semnalizare de mână, un pistol cu gaze și două  revolvere fabricate în anul 1810.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar persoanele sunt suspectate de  „ Contrabandă” și ”Păstrare ilegală de muniții fără autorizația corespunzătoare”. Indivizii vor plăti o amendă până la 12 mii de lei, sau își vor petrece următorii 10 ani în închisoare. 


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii