Au fost prinși în flagrant fiind suspectați că au pus în circulație peste 23 de mii de euro falși. Este vorba de doi bărbați, din capitală, care au fost arestați pentru 30 de zile. Unul din ei a fost  anterior judecat de patru ori pentru escrocherii.

Potrivit oamenilor legii, suspecții puneau în circulație bancnote false cu nominalul 20, 50, 100 și 500 euro, aduse din Uniunea Europeană.

Pentru a fi identificați, poliția a infiltrat un ofițer sub acoperire, care timp de o lună a achiziționat de la membrii grupării 22 mii de euro falși.

Astfel, în data de întîi aprilie, curent, a fost reținut în flagrant unul dintre membri grupării, în timp ce transmitea ofițerului sub acoperire nouă mii de euro falși, cu nominalul bancnotelor de 500 euro fiecare. Ulterior, a fost reținut și celălalt suspect, în timp ce vroia să se ascundă de oamenii legii.

În urma perchezițiilor efectuate în ghiozdanul unuia dintre indivizi au fost depistate și ridicate 12 mii 500 euro cu semne vădite de falsificare cu nominalul bancnotelor de 50, 100, 500, două pașapoarte biometrice moldovenești, unul dintre care era fals, zece pachete de substanță narcotică și telefoane mobile folosite în activitatea infracțională.

Cei doi bărbați de 33 și respectiv 52 de ani şi-au recunoscut vina și riscă să-și petrece următorii 15 ani după gratii. 


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii