Peste 400 de kg de bunuri de uz personal folosite, care fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru importare, au fost reținute de angajații postului vamal Briceni.

Aceste bunuri erau ascunse printre loturi de ajutor umanitar aduse din Germania de către un agent economic autohton. Potrivit informațiilor deținute de către ofițerii Echipelor Mobile, agentul ar fi practicat introducerea și comercializarea ilegală pe teritoriul țării noastre a bunurilor prohibite.

foto 1.jpg

customs.gov.md

Marfa a fost depistată în rezultatul controlului fizic efectuat în compartimentul marfar al autocamionului, fiind confiscate în total 428 de kg de mărfuri nedeclarate: încălţăminte uzată, lenjerie de corp, jucării folosite şi haine pentru copiii de până la 3 ani, care, conform HG 427 din 07.06.2001, reprezintă mărfuri prohibite, nefiind permisă introducerea lor pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, au fost depistate și 130 bucăți de genți uzate, care, la fel, nu au fost declarate organului vamal.

Conform prevederilor legale, bunurile prohibite reținute vor fi scoase în mod obligatoriu de pe teritoriul Republicii Moldova, iar cheltuielile aferente acestei proceduri vor fi suportate de către agentul economic în cauză, care este actualmente cercetat de către serviciile specializate ale Vămii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii