Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au anihilat la sfârșitul săptămânii trecute, 5 tentative de scoatere ilegală peste frontiera de stat a peste 76 mii de țigarete nedeclarate. Cazurile au avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău și la vama Sculeni.

Astfel, primele două cazuri au avut loc la Sculeni, unde vameșii, cu ajutorul câinelui antitabac Mark, au găsit 33 660 de țigarete mărcile ”Rothmans”, ”Ritm” și ”Plugarul”. Produsele de tutungerie erau ascunse în roata de rezervă, sub bancheta din spate, în pereții laterali și în torpedoul a două autovehicule, conduse de către doi conaționali în vârstă de 24 și respectiv 68 de ani.

Țigări nedeclarate au fost depistate și pe Aeroportul Internațional Chișinău, urmare a controlului fizic asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Chişinău-Milano. Astfel, la trei bărbați cu dublă cetățenie, R.Moldova și România, au apărut suspiciuni referitor la conținutul valizelor, fiind descoperite în urma scanării - 2100 pachete de țigări (peste 42 mii țigarete) ,,Marlboro”.
1.jpg

customs.gov.md

Persoanele, cu vârstele între 21-22 de ani, s-au abținut de la declarații și au refuzat să-și continue călătoria. 

Pe numele acestora au fost întocmite procese-verbale pentru încălcarea regulilor vamale. 

Țigaretele depistate la cele 2 posturi vamale erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de circa 13 mii de euro.

Produsele de contrabandă depistate au fost confiscate, iar bărbații riscă amendă de 150 de unităţi convenţionale.

Precizăm că, tentative similare au avut loc și pe 3 noiembrie curent.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii