Oamenii legii au dezvăluit niște informație preliminară privind procesul penal împotriva fondului "Mercurii", a cărui activitate este asociată piramidelor financiare.

Reamintim că fondul "Mercurii" a fost creat în anul 2012, în Ucraina, și la scurt timp s-a extins la nivel internațional. În 2015, banca ukraineană Privatbank a blocat conturile fondului, a căror cifră de afaceri zilnică a depășit 1 milion de grivne. În iunie 2015,  în privința fondului, în Moldova a fost inițiat un dosar penal pentru escrocherie.

La ora actuală, organele de urmărire presupun că piramida financiară a prejudiciat sute de cetățeni din Moldova, valoarea prejudiciului depășind cifra de 3 mln lei. Până acum, organele de urmărire penală au reușit să identifice doar 10 victime a piramidei, prejudiciate cu cca 606500 lei.

Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție al MAI, Gheorghe Cavcaliuc, susține că autoritățile legale au confiscat deja safeurile bancare și activele suspecților. Gruparea infracțională era alcătuită din 30 de persoane cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani. Acum trei dintre deținuți sunt în arest pentru 30 de zile, iar încă cinci sunt în așteptarea procesului.

E remarcabil că pagina web a piramidei financiare funcționează și în prezent, chiar dacă sunt închise conturi și pornite dosare penale. Fiți prudenți!

Autoritățile legale roagă cetățenii care au avut de suferit de pe urma acestei grupări, să sune la numerele: 022-25-51-48 sau 078774304.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii