Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au descoperit în grădina unui bărbat în vârstă de 26 ani, domiciliat în or. Sângera, o adevărată plantaţie de cânepă, cultivată şi îngrijită cu scop de comercializare.

Acţiunile poliţiştilor au avut loc în cadrul unor investigaţii speciale, după ce a au obţinut informaţii concludente în acest sens. Bărbatul a recunoscut că tufele le-ar fi cultivat personal, cu scopul de a le prelucra şi vinde ulterior.

La faţa locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie a sectorului Botanica, pentru a iniţia un proces penal de documentare a acestuia. Totodată au fost smulse din rădăcini toate tufele de cânepă, care au fost transportate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru a fi efectuate expertizele de rigoare.

În acest context poliţiştii au iniţiat cercetări suplimentare, privind complicitatea altor persoane şi identificarea lor. Conform legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de acest gen, riscă o pedeapsă cu  amendă în mărime de la 12 000 lei la 18 000 lei sau închisoare de până la 2 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii