Un grup de cetățeni moldoveni, implicat într-o schemă de trecere ilegală a țigărilor peste frontieră, pe calea aerului a fost identificat de polițiștii de frontieră în cadrul unei cauze penale pe faptul contrabandei cu produse de tutungerie din Republica Moldova în România.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, în baza unei informații operative, ofițerii de investigații și urmărire penală din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră au oprit în trafic un mijlocul de transport de model Mercedes Vito, care tracta o semiremorcă, pe traseul R3 Chișinău-Hîncești.

În rezultatul percheziției semiremorcii au fost depistate 15 cutii, în care erau ambalate circa 10 000 pachete de țigări, marca Ashima. La fel, s-a găsit și un moto-deltaplan. 

În cadrul cercetărilor primare, s-a stabilit că întregul lot de țigări urma să ajungă în România cu ajutorul aparatului de zbor. Șoferul, un cetățean moldovean de 30 de ani, nu a făcut declarații referitor la marfa depistată.

Poliția de Frontieră continuă să desfășoare acțiuni, în vederea stabilirii și tragerii la răspundere a persoanelor implicate și elucidarea tuturor circumstanțelor, iar ulterior va reveni cu detalii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii