Angajaţii Inspectoratului de Poliție Botanica, în colaborare cu Procuratura sectorului Botanica şi cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, au anihilat o grupare criminală specializată în comercializarea substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari, în special AMFETAMINĂ, LSD, EXTASY.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, forţele de ordine au deconspirat schema criminală de comercializare a drogurilor, acumulând probe concludente, ce au servit la reţinerea tuturor membrilor activi în flagrant delict.

Membrii s-au dovedit a fi 6 indivizi, cu vârstele cuprinse între 23 ani şi 26 ani, domiciliaţi în Chişinău şi Străşeni. Aceștia au fost capturaţi în timpul unei tranzacţii ilicite de droguri în proporţii deosebit de mari, într-un local de agrement din capitală.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile lor, poliţiştii au depistat şi sigilat diferite tipuri de substanţe narcotice, atât de origine sintetică cât şi de origine vegetală, precum și telefoane mobile destinate doar operaţiunilor criminale de realizare a drogurilor, cântar de dimensiuni mici, aparat de consum a drogurilor, doze pregătite pentru vânzări, inclusiv mijloace financiare obţinute în urma vânzărilor de droguri în sumă de 10 000 lei, precum şi bancnote marcate transmise anterior în cadrul achiziţiilor de control.

Probele acumulate de organele legii au fost expediate în laboratorul Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor de specialitate. În urma calculelor preliminare, privind profitul pe care urmau să-l obţină în urma vânzărilor de droguri, polițiștii au constat că bănuiţii ar fi dobândit în acest mod cel puţin 100 000 lei, dacă vindeau drogurile ridicate de poliţişti.

Toate persoanele prinse în flagrant delict, au fot reţinute pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru punerea în circulaţie ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari. Ei riscă privațiune de libertate pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Cercetările pe acest caz continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, privind originea drogurilor precum şi altor persoane implicate în această schemă criminală.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii