Poliția londoneză a reținut mai mulți membri ai unei grupări criminale specializate în furturi din bancomate, scrie tratpost.ru. Membrii grupării s-au dovedit a fi cetățeni ai României, care au sâvârșit furturi din peste 51 de bancomate din Marea Britanie.

Infractorii virusau bancomatele, iar ulterior, cu ajutorul unor complici, colectau banii. Gruparea își desfășura activitatea în orașele Bognor Regis, Liverpool, Brighton, Londra și Portsmouth.

Potrivit sursei, membrii grupării criminale sunt cetățeni ai României. Conform datelor poliției britanice, gruparea ar fi fost implicată în furturi de circa 2 mln de dolari. Cea mai mare sumă – 1,3 mln de lire sterline, a fost furată printr-o singură operațiune, în timpul sărbătorilor de primăvară din 2014. Această operațiune a fost cea care a adus poliția pe urmele grupării.

Virusul utilizat de infractori le permitea acestora să extragă sume mari în numerar, iar după operațiune virusul era șters din bancomat.

Gruparea alegea să lucreze cu bancomate mai puțin securizate, care permiteau modificări la locul destinației.

La un moment dat, potrivit sursei, membrii grupării au devenit mai puțin atenți, iar unul dintre ei, cetățeanul român, Grigore Paladi a ajuns în înregistrarea camerei ascunse, instalată pe unul dintre bancomate. Paladi a fost arestat la sfârșitul anului 2014, iar peste câteva luni, acesta a fost condamnat la 5 ani închisoare.

Complicele și concetățeanul său, Teofil Bortos, care răspundea de alegerea bancomatelor din care vor fi furați banii a fost arestat în iulie 2015, în timp ce încerca să treacă frontiera. În instanța de judecată acesta și-a recunoscut vina și a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Pe 20 septembrie curent, poliția română a arestat un alt membru al grupării, în baza unei ordonanțe a poliției britanice.Persoana reținută s-a dovedit a fi Emanual Leahu, un alt complice a lui Bortos și Paladi. Leahu a fost extrădat în Marea Britanie, unde este învinuit de complicitate la infracțiuni de escrocherie.

Alți doi membri ai grupării, se află potrivit sursei în libertate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii