Ofițerii CNA împreună cu procurorii anticorupție au reținut preşedintele Consiliului de administraţie al SA Moldasig, fost membru al CA al unei bănci comerciale. Aceasta este acuzată în cadrul unui dosar de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari. Ea  a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi este cercetată penal în calitate de bănuit.

Potrivit CNA, femeia este bănuită că, împreună cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor, estimate la aproximativ 20 000 000 de lei.

În cadrul investigației, s-a stabilit că, având scopul de a sustrage un număr de acţiuni de la proprietarii acestora, bănuita a organizat o schemă prin care i-a deposedat  pe aceştia de 17 189 de acţiuni. Pentru realizarea planului, femeia a organizat falsificarea unor procuri prin care s-a dat dreptul unei terţe persoane să reprezinte interesele  acţionarii de facto, fără ca acţionarii să cunoască acest lucru. Astfel, deţinătorul procurii, acţionând ilegal din numele acţionarilor, a transferat un pachet de acţiuni pe conturile unei companii off-shore.

Ofiţerii de urmărire penală au mai constatat că, pentru ştergerea urmelor infracţiunii, bănuita a organizat o altă schemă prin intermediul căreia a tăinuit documentele care au stat la baza tranzacţiilor ilegale cu acţiunile BC „Moldova-Agroindbank” SA. Din materialele anchetei a rezultat că aceasta ar fi convenit cu câţiva poliţişti organizarea unei ridicări fictive a actelor dubioase de la sediul unui Registrator, iar după aceasta documentele au fost declarate dispărute.

Dacă va fi găsită vinovată, reţinuta riscă până la 15 ani de închisoare. Pe aceeaşi cauză, angajaţii poliţiei au statut de învinuit şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii