Un presupus interlop, dat în urmărire generală anul trecut de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizat și Cazuri Speciale, a fost reținut în Austria. Acesta se numește Beslan Khabilaev, are 35 de ani, și este cetățean al Federației Ruse. Khabilaev ar fi membru al organizației criminale „Turoc”, condusă de hoțul în lege Andrei Torcunov, alias Turcul.

Surse din poliție au comunicat că Khabilaev a fost reținut la mijlocul săptămânii trecute, iar un magistrat a eliberat pe numele acestuia mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. În această perioadă procurorii moldoveni urmează să transmită solicitarea de extrădare a lui Khabilaev în Republica Moldova.

Beslan Khabilaev este învinuit de procurorii moldoveni de șantaj și crearea de fonduri băneşti pentru finanțarea activităţii criminale a organizaţiei „Turoc”.

beslan.png

Potrivit acelorași surse, organizația ar fi încercat să împiedice procedura de extrădare a lui Khabilaev. Dacă procurorii moldoveni nu se vor încadra în termenul de 30 de zile, autoritățile din Austria vor fi nevoite să-l elibereze pe presupusul interlop.

Solicitat de CrimeMoldova, Vitalie Busuioc, șef-adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizat și Cazuri Speciale, a confirmat că în gestiunea subalternilor săi se află un dosar penal intentat asupra organizației „Turoc”, dar s-a abținut să facă precizări despre reținerea lui Khabilaev, invocând că este vorba de date cu caracter personal. 

beslan.png

beslan2

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

ddd

24:67 13.07.2018

am ajuns cand INTERPOL-ul prinde hotii nostri iar procurorii iau mita 10 000 euro ca sa nu faca nimic si sa nu sa se incadreze in termenul de 30 de zile de arest sa-si etapeze hotul acasa... apoi urmeaza sa fie eliberat criminalul...*apoi INTERPOL-ul iar il prinde pe criminalul RM,si iar procurorul RM mai ia mita sa nu faca nimic...si asa a ajuns ca interpolul sa lucreze ca prostii pt procurorii RM

Ответить

Ilarion

24:67 14.07.2018

Spui si tu chiar totul,direct in fata...Trebuie asa ,mai diplomatic,mai pe imprejur...