Un bărbat din capitală a găsit o metodă inedită de a estorca bani. Acesta se prezenta drept şeful Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP, amenințând victimele cu inițierea unui dosar penal, încercând să obțină bani.

La 4 august curent, ofițerii de investigații au fost sesizați de un bărbat de 35 de ani, susținând că el și concubina sa sunt șantajați și amenințați de un grup de persoane.

În urma investigațiilor efectuate, angajații Direcției combaterea crimei organizate au stabilit că liderul grupului infracțional amenința victimele cu iniţierea unui proces penal, încercând să scoată de la aceștia o sumă de bani.

Suspectul telefona victima și se prezenta drept şeful Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP, comunicând că în privinţa acestuia este depusă o plângere şi pentru ca să fie închis cazul, este necesar să transmită 5000 de lei, în caz contrar, riscă de la 6 ani de închisoare.

În cadrul documentării cazului, s-a stabilit că liderul grupului, în vârstă de 31 de ani, împreună cu doi complici de-ai săi, au inventat precum că victimele au sustras o sumă impunătoare de bani de la nişte cunoscuţi comuni, în timp ce se aflau în ospeţie, însă, ca acest caz să nu ajungă pe mâna justiției, au solicitat să fie transmisă suma de 5000 lei.

Astfel, la 6 august, în centrul capitalei, capul grupului infracțional a solicitat o întâlnire cu victimele pentru a primi banii estorcaţi.

Întâlnirea a avut loc sub controlul ofiţerilor din cadrul ofițerilor de investigații, unde acesta a fost reţinut în flagrant delict, în timp ce estorca suma de bani.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Escrocherie" și „Uzurparea de calități oficiale". Conform legislației persoanele culpabile de acestea infracțiuni, riscă amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.
Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigaţii şi acţiuni de urmărire penală, în vederea reţinerii tuturor figuranţilor implicaţi la săvârşirea infracţiunii, iar liderul grupării a fost arestat pentru 20 de zile.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii