Substanțe interzise urmau să ajungă la persoanele aflate în detenţie.
 
La 22 septembrie 2016, în urma verificării unui colet cu produse alimentare destinat unui deţinut, într-o sacoşă cu prune uscate, angajaţii Penitenciarului nr.11-Bălţi au depistat o substanţă solidă de culoare maro, asemănătoare cu haşişul, ascuns chiar în interiorul unei prune.
 
Prunele uscate cu presupusele droguri urmau să ajungă la un deţinut în vîrstă de 20 de ani, condamnat la 8 ani privaţiune de libertate, informează secția relații publice și mass-media al DIP.
 
Un alt caz a fost înregistrat în aceeaşi zi, la Penitenciarul nr.5 din Cahul. La punctul de trecere şi control al instituţiei de detenţie, s-a prezentat soţul unei deţinute, pentru a beneficia de o întrevedere de scurtă durată cu aceasta. În rezultatul percheziţiei corporale, oamenii legii au depistat în bata de la pantaloni 487 de lei MD.
 
O altă ilegalitate a fost înregistrată după miezul nopţii la Penitenciarul nr.18 din Brăneşti. Persoane necunoscute au aruncat peste zidurile instituţiei de detenţie un obiect sferic învelit cu bandă adezivă. În urma ridicării acestuia, în interiorul obiectului, angajații serviciilor abilitate au depistat masă vegetală mărunţită asemenătoare cu marijuana şi o cartelă SIM.
 
În privința acestor cazuri au fost sesizați, imediat, angajații Inspectoratelor de Poliție din raza dislocării instituţiilor de detenție pentru efectuarea investigațiilor și adoptarea unor decizii conform legislației în vigoare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii