Un bărbat a vrut să se răzbune pe un polițist pentru o amendă și a plătit 100 de euro unui muncitor de-al său, ca acesta să incendieze mașinile ofițerului. În consecință, executorul s-a ales cu o condamnare cu suspendare, iar polițistul cu mașinile deteriorate.

Cazul a avut loc în martie 2018.

Bărbatul supărat pe polițist și i-a propus unui lucrător, care muncea la ferma lui, să dea foc la mașinele unei persoane, promițându-i 1000 de euro.

Acesta i-a spus că este supărat pe persoana respectivă (polițist n.a.) pentru că l-a băgat în datorii, aplicându-i o amendă. Omul legii gestiona o cauză penală în privința bărbatului, în cadrul căreia s-a dispus un control fiscal. În urma acestuia, suspectul a fost sancţionat în decembrie 2017 pentru încălcarea fiscală în sumă de circa 6 milioane de lei. În luna martie 2018 și soţia sa a fost sancţionată cu 1,6 milioane de lei.

Bărbatul a decis după asta să se răzbune pe omul legii. El i-a spus executorului crimei că poate lua benzină și ulei de la fermă.

Ulterior, într-o noapte din martie 2018, executorul a mers în curtea blocului ofițerilui IP Bender, unde erau parcate automobilele. Acesta a stropit cu o soluţie inflamabilă prima mașină, Honda CRV, care a luat foc. A doua mașină, de model Volvo, deși a fost stropită cu aceeași substanță, nu s-a aprins.

După aceasta, bărbatul și-a sunat comanditarul să-i spună că a luat foc doar o mașină, iar acesta i-a plătit doar 100 de euro, spunând că restul sumei o va primi când va arde și cea de-a doua mașină.

declaratii.PNG

Acest lucru însă nu a mai avut loc, deoarece executorul a fost reținut de oamenii legii.

Polițistul a presupus cine a vrut să se răzbune pe el, deoarece la efectuare perchezițiilor la domiciliul suspectului, ultimul l-a preîntîmpinat că „se v-a clarifica”.

Prin incendierea celor două automobile, polițistului i-a fost cauzat un prejudiciu de 130 de mii de lei.

Executorul a fost găsit vinovat de nimicirea bunurilor persoanei cu funcţie de răspundere și a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Pedeapsa a fost suspendată condiționat cu stabilirea unui termen de probă pe o durată de 2 ani cu obligarea condamnatului să nu-și schimbe domiciliul.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Anenii Noi la începutul lunii august 2018.

condamnare.PNG

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

MATASARU

24:67 30.08.2018

cine stie cum sa-l gasesc pe executor/killer sa-i pun o bere ?

Ответить