Un bărbat de 45 de ani, capul unei grupări criminale, a fost arestat chiar în momentul când părăsea închisoarea. Individul s-a aflat în detenție timp de 8 ani pentru trafic de droguri, iar acum riscă să ajungă din nou după gratii pentru aceeași faptă.

Acesta a fost arestat împreună cu alți trei bărbați, și ei membri ai grupări infracționale. Suspecții sunt bănuiși de comercializarea substanțelor narcotice de tip heroină pe teritoriul țării, și au fost reținuți pentru 30 de zile. 

Membrii grupului au fost reținuți în ziua când organizatorul grupului, urma să fie eliberat pe motivul expirării termenului și executarea pedepsei anterior aplicate. 

Acesta a fost deținut în momentul în care a ieșit de pe teritoriul Penitenciarului, fiind arestat din nou, iar la moment se află în Penitenciarul nr.13 din municipiul Chișinău.
 
Ca urmare a unui complex de măsuri de investigație, angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că, organizatorul grupului, condamnat pe infracțiuni similare, în timp ce își ispășea pedeapsa în Penitenciarul 4 din Cricova, își continua „afacerea”. 

Prin intermediul telefoanelor mobile transmitea indicațiile membrilor grupului și coordona activitatea acestora. Drogurile, în special heroina, erau aduse din Ucraina și transmise în municipiul Chișinău. La indicația liderului care se afla în detenție substanțele narcotice erau plasate în ascunzișuri cu acces limitat. Locația drogurilor ascunse era expediată prin mesaj, care ulterior, după transmiterea sumei de bani solicitate ajungea la cumpărători. Pentru un gram consumatorii achitau 2200 de lei.
 
În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate droguri și anume heroină în valoare de aproximativ 50 000 de lei, cântare electronice la scară mică, telefoane mobile, înscrisuri cu evidența cantităților de droguri comercializate și a sumelor de bani încasate.
 
În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii